Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Eräpäivä lähestyy

 Pian vaihtuu elokuu ja kuun puoliväliin mennessä pitäisi asua jo Kanalalla.  Nyt olisi hyvä aika ruveta ressaamaan kaikkea keskeneräistä ja kaaosta , mutta onneksi ollaan tehty sopimus että ei ressata. Ei siis tarvi ressaantua vaikka taloon ei tule vielä lämmintä vettä eikä ole sisävessaa eikä kylpyhuoneesa ole vielä aloitettukkaan laatoitusta, keittiössä ei ole kalusteita (jääkaappi ja tiskikone on kuistilla matkalla keittiötä kohti) ei vettä , eikä viemäriä. Kaikkien näiden asioiden kimpussa kuitenkin tehdään koko ajan kovasti töitä ja ehkä jo ihan pian koittaa se ilonpäivä kun hananvipua kääntäessä saadaan sisälle lämmintä vettä.  Mutta töitä pyritään tekemään edelleenkin hyvällä mielellä. Ja ressaamatta.
Kiitos vielä kerran tapetointiavusta. 

 Sisäpintojen puolesta taloon vois jo vaikka muuttaakin. Keittiö saatiin tapetoitua ja tapettivalinta tuntuu oikealta. Keittön kaapinovet on ajatus maalata punaiseksi, rungoista tulee valkoiset. Kaappien välitilaan tulee valkovihreä yrttikaakeli ja kodinkoneet on mustia. Kaapistot vaatii kuitenkin vähän pajoitusta ja paneutumista joten alkuun ajateltiin korvata kaapistot Lundian hyllyillä, niitä kun on kesän aikana tullut jemmattua.


Keittössä valkovihreä "Puolukka"-tapetti
 Sauna ja pesuhuone ovat  lähes viimeistä pintaa vaille. Sillä aikaa kun mä olen keskittynyt sisällä maalaus ja tapetointihommiin, Pauli on paiskinut kylpyhuoneen ja saunan parissa. Viimeviikko on mennyt Paulilla lähinnä sähkö-ja putkimiehen haalareissa. Talossa ei tarvi enää juuri roikkaa ja työmaavaloja kun valot saa päälle modernisti seinänappia napsauttamalla. Kellarin pumppuhuoneessa töröttää arvokkaan näköisenä valtava lämminvesivaraaja johon on hitsattu putkilähtöjä taloa kohti. Siitä voisinkin tehdä ihan oman postauksen kunhan uskaltaudun kameran kanssa kellariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti