Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Viimeistä pintaa

 Sateinen ja epävakainen sää ei ole haitannut työntekoa Kanalalla. Ollaan paiskittu sisähommia ja vihdoin päästy kerros kerrokselta pintaan. Puukuitulevyt on esiliisteröinnin ja ruuvinreikien kittauksen jälkeen paperoitu. Levyjen saumakohtiin kiinnitettiin ensin vedellä kassanauha ja sen päälle liisterillä sanomalehtikaistale; näin saatiin liikuntasauma ja toivottavasti vältytään tapetin repeämiseltä. Sen jälkeen röpelöiseen levyyn liisteröitiin sanomalehtiä ja sen päälle rullasta Ikean piirrustuspaperia "alustapetiksi".

 Lattiat maalattiin "vanhanajanharmaalla" lattiamaalilla. Valkeat alustapetit ja harmaa lattia kirkastivat sisäilmettä jo suuresti. Jenni innostui maalariavuksi ja yhdessä saatiin homma hoidettua parissa päivässä. Maalihöyryssä jutut pysyi sopivan kevyinä ja mieli iloisena. Kiitos Jenni, olit iso apu!



 Viikonloppureissulla poikettiin  Pihlgren & Ritolan tehtaalla tapettiostoksilla. Edellisenä iltana valittiin netissä sopivat ehdokkaat ja paikanpäällä valinta oli helppo. Velupoika tarjoutui talkooavuksi tapetoimaan ja ammattilaisen ottein sujahti tapetit seinille. Itse koitin heilua hanslankarina liisterisudin varressa...
Valtavan suuri kiitos Kari!




Olohuoneessa tapetti "Kuninkaansali"








Pauli ruuvasi pistorasiat samantien paikalleen



Makuuhuoneen tapetti  vihreä "Oratuomi"



Meidän ahkeroidessa Kanalalla Leena ahkeroi tyttöjen kanssa kämppää muuttolaatikoihin. Kiitos Leena! Kiitos koko Tikkakosken porukka! Tuntuu hyvälle! Ette arvaakaan kuinka hyvälle...










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti