Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kiukkua ja sahanpurua

Rentouttavan viikonlopun jälkeen taas sorvin ääressä. Eilinen lepopäivä pyhitettiin auringolle ja autoilulle. Ajeltiin Yyteriin hiekkarannalle ja matkalla poikettiin Raumalla Suomen parhaalla kirpputorilla satamamakasiinilla. Siellä oli kaikkea ihanaa ja turhanpäiväistä ja hämmästyttävän paljon samannäköistä tavaraa kuin meidän piharakennukset on pullollaan. Tehtiin me yks löytö, joka oli pakko sovittaa autoon; koivupuinen klaffipiironki! Kirpparilta jatkettiin Yyterin sannalle; teinit pääsi uimaan ja auringon ottoon, Pauli kyllästyi alle viidessä minuutissa ja totesi että auringossa köllöttely on työttömien ja taitamattomien puuhaa.
Maanantaiaamuna herättiin ukkosen jylinään ja rankkasateeseen. Virkistävää! Kanalalle mennessä käytiin kaupasta kestäviä roskapusseja puruimuriin ,ja Jenni pääsi yläkerrassa imuroimaan! Mä kävin toisen yläkerran huoneen seinien kimppuun. Pauli ja Veikko numeroivat ja irrottivat kammarista lattialankut. Lankkujen alta löytyi suoraan sahanmuhaa ja muhan alta sammalta. Paulilla iski pienoinen epätoivo pölisevän purun ja sammaleen keskellä, ja toiminnan miehenä se otti yhteyttä johonki ammatti-imuroijaan josko se tulis ja imasis nuot pois. No mielelläänhän se olis tullut, 2000 euroo olis saanu maksaa ja lisäksi jätemaksut! Kiitos, mutta ei kiitos! Mä voin käyttää meidän pikku puruimuria esim. Puoleen hintaan tuosta! Meinas tympästä ku iso mies rupeaa itkeen ku niin kovin pölyäää....!
Loppujen lopuksi saatiin työnjako selväksi ja homma sujui mukavasti. Minä käytin imuria, Pauli kahmi sammaleet säkkiin ja Veikko kuskasi ne maitokärryllä maakuoppaan.
Jostain kumman syystä meillä kaikilla on nokka tukossa, silmät puolitangossa ja henki ahtaalla. Ja lihakset huutaa lepoa! Kylläpä sauna rentoutti mukavasti ja nyt kutsuu mua sänky!

3 kommenttia:

 1. No voi raato,se pitäs nähä ku yhet siellä nokat ja silimät tukossa purkaa.Kuulostaa siltä että jääköhän siitä talosta mitään jäljelle...=)

  VastaaPoista
 2. Minä muka itkeny, buahhhaahhhhaaaaa

  VastaaPoista
 3. velu joka söi kanelie15. kesäkuuta 2011 klo 7.13

  ahkeraa porukkaa. jatkakaa samaan malliin. juhannuksen maissa tullaan ehkä käymään.

  VastaaPoista