Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

perjantai 3. lokakuuta 2014

Yleisön pyynnöstä...

Jos joku luulee, että meillä on projekti valmis kun ei päivityksiä ilmaannu, on väärässä. Ja jos joku samasta syystä luulee, ettei meillä enää tapahdu mitään, on sekin väärässä. 
Yläkerran "valmistumisen" jälkeen Rane Rakentaja on siirtynyt ulkohommiin kunnianhimoisena (lue utopistisena) haaveenaan saada pihasauna jouluksi saunontakuntoon. 
Pihasauna on tarkoitus rakentaa 'jätehirsistä' mitkä bongattiin keväällä eräältä turkulaiselta purkutyömaalta. Tontilla oleva vanha hirsisauna, mikä oli alunperin tarkoitus siirtää tälle paikalle, oli niin laho, että paikkauksen  sijaan tehdäänkin samalla piirrustuksella uusi (kun noita hirsiäkin nyt sattui tulemaan isompi erä)
Kanalan päädyssä on kallio niin pinnassa, että homma oli aloitettava räjäytystöillä.

Louhe pinottiin kaivurilla saunan taakse jäävään rinteeseen. 
Valumuotit on rakennettu, vielä raudoitus ja sitten voidaankin tilata pumppuauto tuomaan betonie. 
Senverran paljon meillä on saunanpohjan teosta viimeaikoina jauhettu, että yöuniinki tahtoo puskea; yhtenä yönä unessani leivoin joulutorttuja ja isäntä lykkäytyi kaveriksi, mutta suututti minut niin että olin vielä aamullakin kiukkuinen, tekemällä torttutaikinalevyistä anturamuotteja!
Ei mulla muuta ;)

2 kommenttia:

  1. Aijai, miten mahtava uni! :D Sopiiko jo siis toivottaa mukavaa joulunodotusta teille? :) Katti

    VastaaPoista
  2. :d :D kiitos,nauroin ääneen :D.Kyllähän teillä piisaa hommaa ja siittähän te nautitta ;),muksaa ja kuivaa syssyä

    VastaaPoista