Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

tiistai 4. elokuuta 2015

Kanalasta pihasaunaksi

Pihasaunan runkoa on työstetty kevättalven aikana pikkuhiljaa varvi kerrallaan. Isännän pitkän kesäloman ansioista projekti on nytkähtänyt viimeisen kuukauden aikana mukavasti eteenpäin ja ensimmäiset löylyt on toiveissa saada vielä tämän syksyn aikana. Tosin nyt ollaan päätetty (!!) että tätä projektia ei oteta käyttöön ja sauna ei lämpiä ennenkuin se on sisäpuolelta kokonaan valmis!


Kesäloman alussa näytti siis tältä.

Kattotuolien rakennuksessa ja niiden paikalleen asennuksessa oli apukäsinä Mikko ja Kari, kiitos heille!
Talon vanhat kattotiilet pistettiin uusiokäyttöön. Sopivasti oli talon apparipoika kesälomalla niin allekirjoittanut itse (puoli)maratoonarinjaloillaan kipusi tiilet katolle;) Sanoiko joku ettei ole erikseen miesten ja naisten hommia?

Sahalta haettiin tuuppeensahattua lankkua terassipuuksi ja lauteeksi. 

Isäntä ite tyytyväisenä terassikahvella.

Piippu muurattu vanhoista tiilistä.

Lauderunko salvottuna seinähirsiin kiinni, ei keiku eikä nitise;)


Vanhoja lattialankkuja määrämittaan leikattuina ja höylättyinä...


...ja takorautasaranat päälle naulattuina saatiin saunaan ovi.Ei siitä enää paljoa puutu, että päästään saunomaan. 2 kommenttia:

 1. Aijjai, että tulee hieno! Ihan katteeksi käypi! :)
  - Katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katti! Taidat olla ensimmäinen ja ehkä ainut, jolla käy katteeksi :D Tähän saakka tää meidän tuhtaaminen on herättänyt varmaan ehkä eniten sääliä muistuttavia tunteita;)

   Poista