Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Paljon näkyvää pienessä ajassa

Yläkerta otettiin tavoitteeksi saada valmiiksi ennen koulujen alkua ja sen mukaisesti on paiskittu hommia. Onneksi lattialaudoitus oli tehty jo aikaisemmin valmiiksi, joten nyt tehtiin vain katon eristys ja pintahommelit ja väliseinät.

Katto oli kokonaan ilman eristeitä, pelkällä aluskatteella, joten aloitettiin sillä että rakennettiin kotelot eristeille- homma mikä on pelkkänä ajatuksena aiheuttanut isännälle pahoinvointia ja päänsärkyä, mutta mikä ei sitten ollutkaan niin paha. Nikkarointia ja naulausta.

Eristeeksi puhallusvillaa. Hyvin piti eristeet helteen ulkopuolella eikä ollut enää vintillä ollenkaan niin kuuma kuin ennen eristyksiä.
Kattoon helmiponttipaneeli, mikä sattumoisin oli tarjouksessa Starkissa just sillon ku tarvittiin. Ensimmäinen kerros pellavaöljymaalia maalattiin niihin ennen kattoon asentamista ja toinen paikanpäällä.

Väliseinän rakennus...
... Ja kiinteä komero Jennin huoneen puolelle.
Veikon huoneen "tapetit" ilmaisia 40-luvun sanomalehtiä.
Jennin huoneessa ostotapetti- poistokorista 2 euroa rulla.

Lattiaan suopakuuraus-itsetehdyllä suovalla tietysti!
Lipeästä ja pellavaöljystä keitettiin palasuopaa ja liotettiin se ämpärilliseen vettä.
Sitten juuriharjan kanssa kuurattiin lattia; ensin kastelu kylmällä vedellä, sitten suopakuuraus ja lopuksi huuhtelu luutulla! Ja ihanan kirkas tuli puulattiasta, silkkisen tuntoinen paljaan jalan alla. 
Listoja vaille valmis ja sellaiseksi nyt jää, kunnes oikeanlaiset listat kävelee vastaan!

5 kommenttia:

 1. Tänään löysin lukijaksi tänne sun lokiin. Ihana projekti teillä meneillään, lueskelin vanhojakin juttujasi! :) Tällaisesta vanhasta talosta mekin haaveiltiin, mutta ei sitten rahkeet riittäneet. :) Oli tyytyminen uuteen perinnetaloon.
  Katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun löysit ja kiitos kommentista! Mä sain terveisiä ja kuvan sinusta teidän uuden perinnetalon rappusilla. Harvakseen on nykyään aikaa näille päivityksille, mutta pysyhän linjalla😉

   Poista
  2. Ohhoh, en kyllä tiennyt tulleeni kuvatuksi! :) Kyllä mie pysyttelen linjalla. Teidän talossa on ihania tuttuja elementtejä meillekin, väri ja ruutuikkunat. :) Ja puulattiat! :) Katti

   Poista
 2. Onko teillä hakusessa joku ihan superspesiaali lista? Käykää tsekkaamassa Erikoishöyläyksen valikoima (http://www.erikoishoylays.fi/index.html) - jos ei perussetistä löydy sopivaa, niin tekevät mallin mukaan terän ihan mille tahansa profiilille. Loistopalvelu, eikä hinnat ole mitenkään kohtuuttomat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sikäli spesiaali, että tarttis saada samanlaisia vanhoja listoja kuin talosta löytyneet (kaikki talon alkuperäiset listat on tietysti käytössä mutta ne ei ihan riittäneet) Että haloo kaikki vanhojen talojen ja puuvajojen omistajat; jos nurkissa pyörii epämääräinen läjä naulaisia listoja, ottakaa toki yhteyttä!😎

   Poista