Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Peltikatto

Kovasti ei ole joutanut lokiin päivittelemään, niin on ollut työntäyteinen tämä kesä. Nyt ollaan päästy siihen vaiheeseen kattoremontin kanssa, että uskaltaa hengittää ja odottaa vesisadettakin pelkäämättä että yläkerta lainehtii- pellit on katolla!!! 
Piipun muuraus oli luku sinänsä - työläs ja toivoton urakka- mutta tehtyä tuli sekin eikä sitä haluta tämän enempää edes muistella. Hyvältä näyttää piippu! 

Peltimies Antti kävi näyttämässä oikeat liikkeet peltikaton asennukseen. Ja sinne ne vaan pellit sujahteli katolle yksi toisensa jälkeen talon oman miesväen voimin (kuulettehan ylpeyden äänessäni).
 


Yksi helteinen viikko, kaksi raavasta miestä ja kaksi saavillista Lidlin kolaa! Avot; katto folioituna! Tulis nyt se rankkasade mitä ennustettiin! Harjan saumausta, piipun pellitystä ja paria muuta erikoiskohtaa vaille valmis. Nyt muuten tulee sitä vettä! Mahtavasti rummuttaa sade peltikattoa!! 4 kommenttia:

 1. Vau! Hienon näköstä! Kyllä tootte niin reippaita <3 Arvostan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Vanhassa talossa ku assuu ni on pakko olla reipas... ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Kyllä nyt passaa odotella syksyn sateita.Käsittämättömän reippaita ootte, hattua nostan minäkin! :) -K-

  VastaaPoista
 4. loistavaa tyätä,ootta ylireippaita ja jälki upeeta,niin ne raavaat miähet ossaa

  VastaaPoista