Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kesän saldoa

Kesän aikana ollaan saatu talon ulkokuori kutakuinkin ihmisasumuksen näköiseksi. Saa nähdä jos vielä syksyn mittaan keittäisi satsin keltamultaa ja maalaisi kertaalleen jahka loput rimat saadaan seinään paikalleen.  Sadevesikourutkin asennettiin tällä viikolla ni eipä enää vesi lotise pitkin seiniä!
Kanala on otettu käsittelyyn siinä sivussa.  Aika laho paketti kaikenkaikkiaan, taitaa mennä uusiksi koko mökki...

Omenapuiden aluksia tasailtiin ja kylvettiin uutta nurmikkoa. Navetan kallistuneita seiniä on tuettu ja valkoiset osat maalattu uudestaan. Punamullallekkin olisi käyttöä kun vaan olisi aikaa; taitaa jäädä enskesälle navetan maalaus.

Ihan oman postauksen arvoinen olisi Ulriika -minun oma vene- siitä siis myöhemmin, mutta Ulriikan neitsytpurjehduksella käytiin Aurajoella!Ja omenoita on tullut niin hirveesti että hirvittää! Mehustettu on ja hillottu ja työnnetty omenaa joka ruokaan ja leivonnaiseen. Ja siltiki niitä mätänee tuonne maahan... Saa tulla hakemaan pois kuka tykkää!
Mukava kesä - ja loma- kaikenkaikkiaan. Kiva palata taas vuorotyöläisen epäsäännölliseen arkeen!

1 kommentti:

  1. Paa mulle postiin sitä omenaa,sinne et oo vielä työntänyt sitä. Ihana tuo teijän talo,taas pittää kehua. Semmonen teijän oman näkönen paikka nyt.(hellureipa)

    VastaaPoista