Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pellavaöljyä ja tervaa

Hirsiseinien käsittelyä ollaan mietitty eteen ja taakse; käsitelläkkö vaiko ei - ja millä aineella. Viimein tultiin siihen tulokseen,että jotain noihin on laitettava ja päädyttiin pellavaöljyyn. Väristä tulee aavistuksen syvempi, kuin ilman ja pinta muuttuu hieman kiiltäväksi. Seinän vaaleisiin kohtiin lisätään pellavaöljyyn tilkka tervaa väriksi. Testiseinä käsitelty; nyt haisee talossa venevaja - pellavaöljy haiskahtaa kuivuessaan kalansuomulle. Ehkä on syytä odotella , että pakkaset hellittää ennenkuin tuota käsittelyä tämän enempi jatkaa, niin voi tuulettaa kunnolla.

2 kommenttia:

 1. Millä te levitätte pellavaöljä, rätillä, sienellä va siveltimellä, meinaan vaan, että eivät syty itsestään palamaan siellä porstuan loukossa (ämpärissä) Tuolla kansanopistolla oli joku jättänyt pellavanöljysienen hyllyyn, ja oli hiukan hiiltynyt!!
  Imaseeko se riive siitä itseensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siveltimellä levitetään. Minäki mietin tuota syttymisasiaa ja että minkä verran tuo rive sitä öljyä imee itteensä...? Ollaan kyllä yritetty olla tarkkana rättien kanssa, laitettu suoraan uuniin.

   Poista