Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kuisti ja kodinhoitohuone

 Kuisti on kokenut suurimman muodonmuutoksen koko talossa, sehän onkin rakennettu käytännössä kokonaan uusiksi. Kodinhoitohuonetta ei alkuperäisessä versiossa ollut ollenkaan, se koettiin meille välttämättömäksi, joten sellainen pesuhuoneen viereen rakennettiin.

 Porstuasta purettiin kiinteät komerot pois ja niistä säästetyt ovet kunnostettiin (=maalattiin) kodinhoitohuoneen kaappeihin. Maalina Uulan ovi- ja ikkunamaali, sävy "Savu" Komeroiden rungot kakkosnelosesta (?) ja seinät karvalaudasta. Ja valkoinen maali itse tehtyä! Peilikaappi talon vanhasta vessasta.
Vanhat komeron ovet hiastiin (= hiottiin pikaisesti) ja maalattiin.
Kuistilla on vielä jonku verran tekemistä. Puuttuu katto ja lattia. Listoista ei puhuta vielä mitään.

  

3 kommenttia:

 1. Kodinhoitohuone näyttää tosi hienolta! Tykkään erityisesti peilikaapista ja vetimistä, ja harmaat ovet ovat kauniita. Plussaa siitä että olet jättänyt pyykit paikoilleen kuvaa otettaessa, minua aina ahdistaa stailatut ja putsatut kotikuvat =)
  T. Gerd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Stailaamisesta ei tosiaankaan ole tietoakaan mun blogissa; pakko tunnustaa tosin että likapyykkiläjän piilotin kaappiin kuvauksen ajaksi ;D

   Poista