Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

tiistai 14. toukokuuta 2013

Aitan aarteita


Käytiin äitienpäiväkävelyllä vilja-aitassa ja löydettiin uudelleen jo kerran löydetyt puusoikot. Suurin soikoista on ehjä pieniä jyrsijöiden koloja lukuunottamatta, muut viisi kappaletta on lähinnä lahoavia puuläjiä, mutta päätettiin kantaa osaset pihalle ja katsoa, saisiko niistä jotain ehjää aikaiseksi.

Onneksi kaikki on hieman erikokoisia ja värisiä, joten yhteen soikkoon kuuluvat osat on helppo yhdistää toisiinsa. Lähes kaikki osat on tallessa, ainut mikä puuttuu, on toiseksi suurimmasta saavista toinen reijällinen pitempi sivukappale. Kaksi pienintä on niin lahoja, että ne saa toimittaa kukka-saavin virkaa, jos ne nyt ylipäätään saadaan pysymään kasassa. Loput neljä suurempaa on senverran hyväkuntoisia, että niille varmaan löytyy käyttöä vaikka pihasaunalla!Soikkojen pohjista löytyi vuosiluvut, tämä on toiseksi suurimman , ja parhaiten säilyneen, saavin pohja; 20.9.1945. Täytenee väsätä siihen omat puumerkit alle!

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onko etusivan kuva muuttunut? Hieno keltainen talo =)

   Poista
  2. Joo. Koitin saada kuvan sellaisesta kulmasta, ettei huomaa, että maalaus on vielä vähän vaiheessa. Päätykolmiot on senverrran korkealla, että loppui tikkaat kesken...

   Poista