Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

lauantai 24. marraskuuta 2012

Tavoitteita


Meillä oli tänään siivouspäivä. Tehtiin ihan oikea viikkosiivous; matot puisteltiin ja tuuletettiin ulkona ja sisällä puunattiin ja kuurattiin runsaan tolun kanssa. Tuli siistiä ja tuoksuvaa. Keittiöön olen haikaillut penkkiä, koska se on tällä hetkellä myös olohuone ja istumapaikoista on  pula, pöydän ääressä kun ei aina jaksa kököttää ja keinutuolissa on tilaa vain yhdelle (minulle).  Siivouksen jälkeen marssittiin siis vajaan ja kannettiin puusänky sisään, toimittakoon se nyt sohvan virkaa.Testikappaleet. Vanhoista pöytäliinoista ja pitseistä tulee helposti tyynyjä. Materiaalia on kertynyt runsaasti, kun jaksais niin pyöräyttäis pari lisää...


Kuistilla vallitsee täys kaaos. Siellä rojottaa samassa läjässä kaikkea mahdollista pyykkikoneesta lähtien ja sitä on turha edes yrittää siivota tässä vaiheessa. Tavoitteena on, että kodinhoitohuone ja kuisti tehdään valmiiksi (listoja ei lasketa ) jouluksi. Tällä viikolla saatiin puuseppä Hannekselta kuistin sisäikkunat. Ja aivan kuten muiden ikkunoiden, myös näiden kohdalla ollaan erittäin tyytyväisiä työn jälkeen!


 Kodinhoitohuone alkaa olla hyvällä mallilla. Pauli sai lattian laatotettua. Saumauksen jälkeen saa kantaa jo kaikki pölyävät laattasörsselit pois. Askel kohti valmiimpaa sekin. Kattomiehet sai tänään viimeisteltyä peltikaton laajennusosan päälle. Piipun pellitys on vielä osin kesken, mutta se hoitunee myöhemmin.Makuuhuonetta siivotessa tulin miettineeksi pönttöuunin käsittelyä. Nyt se on hopeanharmaa, paikoin ruostekukkasten täplittämä (ei niin kimaltava kuin kuvassa näyttää) ja tarkoitus on ollut maalata se valkoiseksi. Tänään sitä katsellessani se näytti minusta ihan kivalta tuommoisenaan. Tarviiko sitä maalata? Haittaako jos vanha uuni näyttää vanhalta. Ja onko se valkonen sitten liian kliini... Mitä mieltä olette?

2 kommenttia:

  1. Maalattiin sitä 50-luvulla Pönttöuuneja. Uunin maalauksessa saa olla tarkka, että laittaa semmoinen maalin, että kestää kuumuutta, voi muuten mennä keltaiseksi. Oli se Helvin mummolassa pönttöuuni valkoinen ja oli mukavan näköinen, oli luukun yläpuolelta mennyt "kermanvalkoiseksi) :-)

    VastaaPoista
  2. ei kannata maalata,kaunis noinkin

    VastaaPoista