Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Vehnäjauholiisteriä ja katon hiontaa

Keittiön ja makuuhuoneen ulkoseinät on nyt saatu levytettyä kaksinkertaisella puukuitulevyllä. Alun arvailujen ja mietinnän jälkeen uskaltauduttiin kokeilemaan vehnäjauholiisteriä. Halpaa ja helppoa ja tuntuisi hyvin asiansa toimittavan. Koesatsi tehtiin  1/9 (1 osa jauhoja, 9 vettä) mutta se oli liian luirua, joten isompaan satsiin laitettiin reilummin jauhoja, ehkä suhteessa n 1/5. Ensin vesi kiehuvaksi, siihen lisätään kylmään veteen vatkatut vehnäjauhot ja sitten kiehautetaan niin että sakenee. Ensimmäsen levykerroksen saumakohtiin liisteröitiin paperit. Ruuvinkolot ja nurkat silotettiin liisteristä ja ekovillaste tehdyllä sörsselillä.


Keittiön katosta hiottiin vanhan maalin pinta rikki, jotta saadaan uudelle maalille tarttumapintaa. Hiominen tuntuu aina tietysti nokassa ja silmissä, mutta katon hioja "pientä" tukkoisuutta tuskin huomaa, niin kovin saa keskittyä siihen että jaksaa kannatella hiomakonetta  ylöspäin niska kenossa.

Hiomapöllyssä on helppo hymyillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti