Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Kesä se tulloo...

...Ja sen myötä muuttomurheet. Eilen käytiin kirjottamassa vuokrasopimus sinne Tuomaalan taloon ja täällä pitäis nyt sitten kovasti pakata ja tehdä lähtöä. Onneksi isoin osa tavaroista on vielä edellisen muuton jäliltä laatikoissa.
Kanalalla ollaan tehty pihahommia. Jännittävää seurata mitä kaikkea sieltä maasta alkaa työntyä. Lehtipuita siinä pihapiirissä on hirveesti ja osan niistä pystyy tunnistamaan vasta kun tulee lehti puuhun. Yritettiin vähän leikellä villiintyneitä omenapuita, alkuun niin että saksittiin kuolleet oksat pois. Nyt ois risusavottaa tiedossa. Omppupuiden alla kasvaa valkovuokkoja ja kieloja. Naapuri sano että ne on rikkaruohoja ja häviää ku aletaan tallomaan. Meidän pihalla ei kieloja tallata, annetaan kaikkien kukkien kukkia!
Keittiössä saatiin purettua lastulevyt pois seinistä ja muovimatot lattiasta. Lattiasta löytyi maton alta vuoden -40 Turun Sanomia! Lankkulattia ja seinähirret näyttävät ihan terveiltä ja kovilta, ellei pieniä toukareikiä seinissä lasketa.Pieni ankeus ja epätoivo iski siinä kaaoksessa. Keittiöhän ehti näyttääkin jo melkein kodikkaalta.
Kaavatontteihin oli ilmestynyt mittatikut, merkkinä siitä että kaupungin miehet on käyny mittomassa ja lohkomisasia edistyy siellä jossakin. Kaukana tulevaisuudessa lienee kuitenkin vielä se hetki että pääsemme hakemaan rakennuslupaa kunnallistekniikkaa ja remonttia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti