Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

tiistai 22. toukokuuta 2012

Liesi ja leivinuuni

 Tässä ihan oma omituinen postaus uunin syntymästä. Alkutilanteessahan tässä oli puuhella, mutta aivan aikojen alussa tällä paikalla on ollut leivinuuni, joka jossain vaiheessa jostain syystä on purettu pois. Halusimme leivinuunin takaisin keittiöön ja tällainen siitä sitten tuli. Toistaiseksi (kun uunista puuttuu pinnan kalkkivellirappaus, eikä siinä olla vielä edes yritetty pitää tulta) olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.Tästä siis aloitimme. Vanha hormi todettiin huonoksi, joten se purettiin pois. Uunin alusta putsattiin ja tehtiin siihen vahvistusvalu raudoituksineen.Ensin ilmestyi hormi ja sen päälle rappaus.
Sen jälkeen uuni alkoi kasvaa pikavauhtia.


Tässä kohtaa muurari vaihtui.Kuorimuurausta


Uuni rapattuna odottamassa kalkkikäsittelyä. Hormissa olevaan koloon tulee puuseppä-Hanneksen tekemä puulokerikko lasisille maustekannuille. Uunin edustalle muurattiin tiililattia. Voisikohan sen käsitellä jollain lakalla, että punainen väri nousisi paremmin esille?

Meidän nuorison mielestä se näyttää surulliselta robotilta ( kieltämättä minunkin mielestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti