Vuoden -38 hirsitalo ja pihapiiri. Perinnerakentamista, talon kunnostusta vanhaa kunnioittaen. Inspiraatioita, entisöintiä, näpertelyä.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Navetan katto huutaa apua!

Syyskuu alkaa olla lopuillaan ja katseet kääntyy pikkuhiljaa kohti talventuloa. Navetan katto painuu painumistaan ja niin päätettiin panostaa sen kunnostukseen ennen lumia ja pakkasia.
Navettaan on kerätty jo ennen meitä kaikki se ryönä ja jäte mkä on odottanut kyytiä kaatopaikalle, ja me ollaan ansiokkaasti kesän ajan jatkettu samaa perinnettä. Pauli sai ahkeran apparin, Sampan, kaveriksi ja yhdessä ovat saaneet mahtavaa jälkeä aikaan. Jäteröykkiöt on siivottu ja lautaläjät sahattu polttopuiksi ja pinottu siististi banaanilaatikoihin. Nyt siellä alkaa olla tilaa niin että sopii rakennustelineet sisään ja pääsee katon kimppuun. Parin viikon päästä on kattotalakoot, tervetuloa!


Yläkerran lahovaurio on korjattu ja hyvä tuli! Lattian paperointi on siellä aloitettu (päätettiin käyttää sanomalehtipaperit siihen tarkoitukseen, tekeepähän seuraavakin remontoija löytöjä), seuraavaksi sähköjohdot ja sitten uudet eristeet ja lattialankut päälle! Keittiössä ei päästä eteenpäin ennekuin alapuolella oleva kellari on tyhjennetty sa siistitty. Lisäksi keittiön seinästä pitää pieneltä matkalta se yksi hirsi uusia, jahka hirsimestari ehtii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti